Door de stijgende energieprijzen en de milieubewuste huiseigenaren, is het isoleren van de woning de laatste jaren enorm toegenomen.

Bij huizen die gebouwd zijn voor 1980 was isolatie geen vereiste, en werd daarom ook zelden toegepast.
Het isoleren van deze woningen levert dan ook, ten opzichte van de investering, een hoog rendement op.

De eenvoudige isolatieklussen kunnen best door een handige klusser uitgevoerd worden.
Maar voor de grote klussen zoals spouwmuur- en vloerisolatie is het vaak toch verstandig om een professioneel bedrijf in de arm te nemen.

Energielabel

Bij de verkoop van een woning is het overleggen van een energielabel verplicht.
Dit energielabel geeft globaal het energieverbruik van de woning aan.
Een zuinig energielabel zal zeker meewegen in de verkoopprijs van de woning.

Door het uitvoeren van diverse isolatiemaatregelen kan de woning een hogere classificatie krijgen op het energielabel.

Huis isoleren

De kosten voor het isoleren van je huis zijn afhankelijk van het soort isolatie. Voorwaarde van het isoleren is dat je de investering voor de isolatie binnen redelijke termijnen terugverdiend kan worden.
Voor sommige vormen van  isolatie is het soms ook nog mogelijk om subsidie aan te vragen waardoor de terugverdientijd van de isolatiewerkzaamheden wordt beperkt.

Terugverdientijd isolatiemaatregelen

 • Afdichten van naden en kieren – 2 jaar
 • Spouwmuurisolatie – 3 jaar
 • Dakisolatie verwarmde zolder – 3 jaar
 • Dakisolatie onverwarmde zolder – 5 jaar
 • Vloerisolatie (Kruipruimte) – 5 jaar
 • Gevelisolatie – 20 jaar

Isolatie

Voor het isoleren van de woning zijn er diverse mogelijkheden. Isolatie kan met behulp van doe het zelf oplossingen zoals tochtstrips tot professionele isolatieklussen zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie.

Kruipruimte isoleren

 • Drowa kruipruimteisolatie
  Kruipruimte Isolatie door Drowa Chips Welkom bij www.drowachips.nl, een informatieve website over de toepassing van vloerisolatie Drowa Chips in de kruipruimte. De Drowa Chip heeft enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor het droger en comfortabeler maken van een woning. Drowa Chips zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in een natte, vochtige of koude kruipruimte.

Spouwmuur isoleren

 • Spouwmuurisolatie
  Polyurethaan spouwmuurisolatie de basis voor een aangenaam woon -en werkklimaat. Kou en tocht behoren tot het verleden. Het is de beste manier om bedrijfsgebouwen en woonhuizen te beschermen tegen weer en wind. Het voorkomt onnodig energieverbruik. Het Ministerie van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer heeft met betrekking tot spouwmuurisolatie onderzocht welk isolatie materiaal de hoogste besparing oplevert. Het beste resultaat gaf Polyurethaan.