De Nefit Easy en Nefit EasyControl zijn slimme thermostaten van Nefit / Bosch. Deze slimme thermostaten zijn via bedrading verbonden met de Nefit ketel. De communicatie vindt plaats via wifi met een app op je telefoon of tablet.

Zoals ieder ‘slim’ apparaat kunnen er ook bij de Nefit Easy en Nefit EasyControl storingen optreden.

Wereldbol met rood kruis

Als de thermostaat een wereldbol met rood kruis geeft, dan heeft dit te maken met de internet verbinding naar de servers van Nefit / Bosch.

Hierdoor kan de thermostaat niet meer via internet communiceren met deze servers, en is de thermostaat offline. Het is dan niet meer mogelijk om via de Nefit easy app de thermostaat te bedienen.

Bijkomend wordt de thermostaat op handbediening gezet met een constante kamertemperatuur van 18 graden!

Je kunt de volgende zaken controleren:

  • Probleem met je router
    1. Herstart je wifi router.
    2. Als de wifi router weer is opgestart dan de Nefit Easy thermostaat resetten door deze los te koppelen van de grondplaat. Dit doe je door het knopje onderaan de thermostaat in te drukken en de thermostaat naar voren te kantelen.
    3. Nu 10 sec wachten.
    4. Easy thermostaat terugplaatsen, alle controles worden uitgevoerd. Na deze controles moeten er drie groene vinkjes op het display staan. De Nefit Easy zal daarna weer functioneren en de Nefit app kan weer een internet verbinding maken met de thermostaat.

Vlam met rood kruis

De Nefit easy heeft geen verbinding met ketel.

Ketel resetten

Als de communicatie met de ketel een storing geeft, dan kan het resetten van de cv ketel de oplossing zijn.

Schakel de CV ketel uit. De thermostaat zal na een aantal seconden ook uitschakelen. Wacht minimaal 1 minuut en schakel de cv ketel weer in.

De Nefit Easy zal nu weer opstarten en opnieuw verbinding zoeken met de cv Ketel.

Bedrading controleren

Als het resetten van de ketel niet helpt, controleer dan de bedrading van de Nefit Easy thermostaat.

Koppel de thermostaat los van de muurplaat door het knopje aan de onderkant in te duwen. Verwijder de thermostaat en controleer of de beide draden nog goed vast zitten. Plaats daarna de thermostaat weer terug op de muurplaat. De thermostaat zal nu weer opnieuw opstarten.

Nefit Service

Voor vragen over een Nefit thermostaat storing kun je altijd kijken op de servicemeldingen via X (voorheen twitter). Hier worden ook de meest voorkomende Nefit Easy problemen besproken.

Volg de service meldingen via Twitter : https://twitter.com/search?q=nefit%20easy