Een regenton plaatsen en aansluiten zorgt er voor dat je regenwater kunt opslaan. Dit regenwater kan voor veel toepassingen gebruikt kan worden zoals de tuin, autowassen of schoonmaken.

Door het gebruik van regenwater uit een regenton bespaar je ook nog eens op drinkwater wat weer goed is voor de waterrekening en het milieu.

Regenwater opvangen

Regenwater is een goed alternatief voor leidingwater bij het wassen van de auto en het water geven in de tuin. Je kunt het opvangen met behulp van een regenton.

Jaarlijks valt er 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit regenwater regelrecht in het riool. Voorkom deze verspilling en vang het regenwater op in een waterton.

Met een regenton voor 200 liter water kunt u per jaar zeker 7000 liter drinkwater besparen. Dit doet u door regenwater te gebruiken voor klusjes waarvoor u anders drinkwater zou gebruiken.
Met het gebruik van een regenton:

  1. Bespaar kostbaar drinkwater door gebruik van regenwater
  2. Door een eenmalige investering jarenlang gratis water voor toepassingen zowel binnen als buiten
  3. Regenwater is zacht water wat beter is voor kamer- en tuinplanten
  4. Altijd gratis water in de tuin binnen handbereik

Riool afkoppelen

Door de klimaatverandering valt er steeds meer regen. Deze regen valt vaak ook nog eens in heel heftige buien. Door deze heftige buien ontstaan er problemen met de afvoer van regenwater richting het riool.

Een regenton helpt mee om dit probleem op te lossen door het afkoppelen van de regenwaterafvoeren van het riool. Dit regenwater kan heel goed worden opgevangen in een regenton. Het regenwater in deze regenton kan daarna gebruikt worden voor toepassingen waar drinkwater niet direct noodzakelijk is.

Regenton plaatsen

Regentonnen zijn te koop in hout (meestal eiken wijnvaten) en kunststof. De houten regentonnen zijn decoratief, maar kunnen na een aantal jaren wel gaan lekken. De kunststof regenton is er in diverse maten en (design)vormen.

Regenton fundering

Een regenton weegt, afhankelijk van de inhoud, al snel een paar honderd kilo. Zorg er daarom voor dat de regenton op een stevige ondergrond staat. 

Bij twijfel kun je het beste een fundering storten of een aantal grote tegels van 60×60 op elkaar stapelen. Zorg er ook voor dat de fundering voor de waterton waterpas is.

Je kunt de regenton eventueel ook op een kant en klare verhoging plaatsen zodat je een emmer of gieter onder het kraantje kunt plaatsen.

Regenton aansluiten

Plaats de regenton bij een hemelwaterafvoer en sluit de regenton aan met een vulautomaat. De regenton vulautomaat zorgt er voor dat het regenwater direct naar de waterton gaat totdat deze vol is, daarna gaat het regenwater weer naar het riool.

Regenton kopen

Koop daarom een regenton en start direct met het besparen van water.