Koop een regenton en verzamel regenwater. Dit regenwater uit de regenton kun je voor veel toepassingen gebruiken zoals de planten watergeven, autowassen of schoonmaken.

Met het kopen van een regenton bespaar je ook nog eens op drinkwater wat weer goed is voor de waterrekening en het milieu.

Kraanwater of regenwater

We gebruiken voor van alles in huis drinkwater. Dit water is geschikt gemaakt voor consumptie, maar wordt ook gebruikt om het toilet mee door te spoelen. Door gebruik te maken van regenwater voor toepassingen waar geen kraanwater voor nodig is, kun je veel water en geld besparen.

Regenwater opvangen

Regenwater is een goed alternatief voor leidingwater bij het wassen van de auto en het water geven in de tuin. Je kunt het opvangen met behulp van een regenton.

Jaarlijks valt er 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit regenwater regelrecht in het riool. Voorkom deze verspilling en vang het regenwater op in een waterton.

Met een regenton voor 200 liter water kunt u per jaar zeker 7000 liter drinkwater besparen. Dit doet u door regenwater te gebruiken voor klusjes waarvoor u anders drinkwater zou gebruiken.
Met het gebruik van een regenton:

  • Bespaar kostbaar drinkwater door gebruik van regenwater
  • Door een eenmalige investering jarenlang gratis water voor toepassingen zowel binnen als buiten
  • Regenwater is zacht water wat beter is voor kamer- en tuinplanten
  • Altijd gratis water in de tuin binnen handbereik

Toepassingen voor regenwater

Doorspoelen van het toilet

  • Gebruik regenwater om het toilet mee door te spoelen.

Wassen van de auto

  • Je kunt de auto heel goed wassen met regenwater. Dit water is zacht en zal dus ook minder vlekken geven dan het relatief harde kraanwater.

Schoonmaken

  • Ramen zemen kan heel goed met zacht kraanwater.
  • Badkamer schoonmaken met regenwater.

Regenton kopen

Houten regenton

Regentonnen van hout zijn vaak oude wijnvaten met een mooie uitstraling. Deze houten wijnvaten gaan lang mee maar kunnen na jaren toch gaan lekken door verrotting van het hout.

Kunststof regenton

Kunststof regentonnen zijn er in vele vormen en maten. De standaard kunststof regenton is niet direct een fraai gezicht, maar kan goed achter beplanting weggewerkt worden. Koop je een design kunststof regenton, dan kan deze juist weer een prominente plaats in de tuin innemen.

Koop een regenton en start direct met het besparen van water.