De Philips Sonicare AirFloss is een vervanger voor het flossen van je tanden met tandenstokers of flosdraad.

Wat moet je doen als je Sonicare Airfloss het niet meer doet?

Problemen Philips Sonicare AirFloss

Philips Sonicare AirFloss piept of fluit

Tijdens het gebruik van de Sonicare Airfloss wordt lucht aangezogen en vermengd met een beetje water. Deze lucht wordt aangezogen via een luchtopening. Wanneer deze verstopt is, krijgt de AirFloss letterlijk geen lucht meer. Dit veroorzaakt het piepende of fluitende geluid.

Maak het klepje van het waterreservoir op je AirFloss open. In de bovenste rand van de opening zie je een kleine inkeping die zorgt voor de luchttoevoer. Deze luchtopening moet altijd open zodat je flosser voldoende lucht kan aanzuigen.

Verwijder vuil en aanslag uit deze luchtopening en maak de rand schoon met het keukenpapier of wattenstaafje. Maak van de gelegenheid gebruik om ook direct de binnen- en buitenkant van het klepje schoon te maken.

Spoel nu de Airfloss met water af zodat er geen resten achterblijven die de luchtopening kunnen verstoppen.

Vul je Sonicare AirFloss met water of mondwater en hij is weer klaar voor gebruik.

Sonicare Airfloss openen

Als de Airfloss buiten de garantie valt dan kun je proberen om de Airfloss zelf open te maken.

De behuizing van de Airfloss bestaat uit 2 delen. Je kunt het onderste deel van de Airfloss verwijderen. Net onder het klepje zit een randje. Hieronder zit een rubberen ringen aan de zijkant twee plastic clips die de onderkant van de Airfloss vergrendelt. Pak met 1 hand de onderkant vast en druk de zijkanten van het bovendeel iets naar binnen. Maak een licht draaiende beweging en trek het onderste deel van de Airfloss los van de bovenkant.

Sonicare producten kopen

Koop hier voordelig je Philips Sonicare producten.