Vitiligo is een chronische huidaandoening waarbij de huid pigment verliest. Het gevolg zijn witte vlekken op de huid die patiënten onzeker kunnen maken over hun uiterlijk. Daarom zijn er voor Vitiligo camouflage producten beschikbaar zoals Permatan.

Vitiligo

Vitiligo is een chronische huidaandoening waarbij de huid pigment verliest. De pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die de huidskleur bepaalt) meer aan. Het gevolg hiervan is dat er melkwitte vlekken op de huid ontstaan. De Vitiligo vlekken variëren in vorm en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Als de Vitiligo vlekken voorkomen op zichtbare plaatsen kan camoufleren van deze vlekken er voor zorgen dat men zich minder onzeker voelt.

Permatan

Permatan is een product uit Frankrijk waarmee de Vitiligo vlekken eenvoudig gecamoufleerd kunnen worden. De Permatan lotion wordt opgebracht met een penseel of sponsje afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Door het aanbrengen van meerdere lagen Permatan kan de kleur donkerder gemaakt worden.