Ga je binnenkort op stedentrip naar Londen en op zoek naar de leukste bezienswaardigheden van Londen?

London Eye

De London Eye is het reuzenrad aan de Theems. De London Eye is 135 meter hoog en geeft een waanzinnig mooi uitzicht over de Theems, De Big Ben en de skyline van Londen.
Toegangkaarten voor de London Eye kunnen direct bij het ticketkantoor gekocht worden. Je kunt daar ook kiezen voor de FastTrack tickets. Deze tickests zijn iets duurder, maar geven je voorrang bij de toegang tot de London Eye. Dit scheelt soms wel 1-2 uur wachttijd. Het is ook mogelijk om de tickets vooraf online te kopen.

Metrostation : Waterloo station

Tower Bridge

De Tower Bridge is een prachtige brug. De bezichtiging is zeker de moeite waard. Je gaat met een lift naar 42 meter hoogte en loopt daar over o.a. een glazen vloer!!! naar de overkant van de brug en aan de andere kant, ook weer over een glazen vloer, terug. Onderweg wordt de geschiedenis van de brug uitgelegd. Na het bezoek krijg je ook nog toegang tot de oude machinekamer van de Tower Bridge.

Metrostation : Tower Hill

Abbey Road

Het beroemde zebrapad van Abbey Road ligt aan de straat Abbey Road (niet in de wijk Abbey Road!!!). Het kan hier soms heel druk zijn met toeristen die in de beroemde Beatles pose proberen over te steken. Direct naast het zebrapad zijn de Abbey Road studio’s en de Abbey Road souveniersshop.
Je kunt ook live meekijken met de webcam op de Abbey Road kruising.

Metrostation : St John’s Wood

Big Ben

De Big Ben staat aan de overkant bij de London Eye. De naam Big Ben heeft geen betrekking op de toren zelf, maar op de klok die in de toren hangt. De Big Ben klok is de zwaarste ter wereld en wordt gebruikt voor zowel het luiden als ook voor de slagen van de hele uren op de klok.

Metrostation : Westminster

Piccadilly Circus

Bezoek Piccadilly Circus in de avonduren. De enorme billboards bij het metrostation en de vele winkels, restaurants en pubs maken Piccadilly Circus tot een gezelllig uitgaansgebied. Een bezoek aan de M&M Store en de Lego Store zijn zeker aan te bevelen.

Metrostation : Piccadilly Circus

Buckingham Palace

Het woon- en werkverblijf van de Britse Koningin Elisabeth. Tegenover Buckinham Palace staat het monument van waaraf je een mooi uitzicht hebt op het paleis. Dagelijks (in de winter om de andere dag) vindt hier het beroemde ‘wisselen van de wacht’ plaats. Dit evenement trekt vele toeristen. Dus als je echt iets wilt zien, dan moet je op tijd bij Buckingham Palace aanwezig zijn.

Metrostation : Victoria

Westminster Abbey

Als je doorloopt vanaf de brug langs Big Ben, kom je op een plein met beelden van o.a. Churchill en Nelson Mandela. Als je het plein oversteekt, dan zie je de Westminster Abbey. Westminster Abbey is het mooiste Gotische meesterwerk van Londen, en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Het is beroemd door de vele koningen en koninginnen die hier zijn gekroond, getrouwd en ook begraven. Je kunt de Westminster Abbey bezoeken.

Metrostation : Westminster

Sky Garden

De Sky Garden is een tuin op de 35e verdieping van het kantoorpand dat ook wel de ‘Walkie Talkie’ wordt genoemd.
Dit kantoorpand staat naast Towerhill en kijkt o.a. uit op de Tower Bridge.
Vanuit de hal ga je met een high speed lift in 20 seconden naar de 35e verdieping. Vanuit de Sky Garden heb je een geweldig uitzicht over Londen. Op de verdieping bevinden zich ook een aantal bars en een restaurant.

De toegang tot de Sky Garden is gratis, maar je moet wel vooraf online reserveren.

Metrostation : Monument