Frankrijk is het populairste vakantieland voor de Nederlander. De reisafstand tot het zuiden is vanaf Utrecht ongeveer 18 uur rijden.

Het landschap van Frankrijk is heel gevarieerd, en iedere streek kent weer zijn specifieke natuurgebieden en gerechten

Ben je ook zo’n Frankrijk genieter, deel dan hier de mooiste gebieden in Frankrijk.

Recensies en reisverhalen Frankrijk

Chalain (Frankrijk Jura)

Suèvres – Château de la Grenouillère (Loire)

Suèvres ligt ideaal voor een bezoek aan de kastelen van de Loire. Het grootste en meest fotogenieke, Chambord, ligt vlak bij. Maar ook Chaumont, Amboise, het nog steeds bewoonde Cheverny, en natuurlijk het kasteel Chenonceaux, met zijn historie die gedomineerd wordt door vrouwen. Dit deel van het Loiredal, tussen Orléans en Tours, leent zich prima voor het maken van fietstochten. Deze koninklijke stad is een bezoek meer dan waard. Het kasteel van Blois werd bewoond door Lodewijk XVII. Er is door de stad een koninklijke wandeling uitgezet, die ook voert langs het geboortehuis van een ander soort koning: de vermaarde boeienkoning Houdini.

St-Palais-sur-Mer (Charente-Maritime)

De noordelijke oever van de monding van de Gironde eindigt in een bosrijk schiereiland. Het heet hier Côte Sauvage, en dit behoort tot de mooiste kusten van Frankrijk. Dichte bossen met idyllische stranden geven je het idee van een tropisch eiland. Voor een wandeling langs de kust is het pad van de Douaniers een aardig idee. Ook interessant is de Pont du Diable, een wonderlijk gevormde rots die door de eeuwenlange invloed van de zee is uitgeslepen. Zelfs de vuurtorens in dit gebied zijn majestueus. De Phare de la Coubre bijvoorbeeld, of de Phare de Cordouan. Kenmerkend voor deze kust zijn ook de fotogenieke houten visserswoningen op palen, die hier carrelets heten. Kleurrijke hutjes hangen over de oceaankust terwijl grote hefbomen de visnetten ophalen. De charmante plaats Royan ligt op enkele kilometers van de camping, met zijn boulevards, winkels, restaurants en casino.

Jard Sur Mèr (Vendee)

Ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Les Sables-d\’Olonne ligt het charmante dorp Jard-sur-Mer. Een bosrijke streek, waar veel vogels op af komen. Naast een gezellig strand heeft het dorp ook een bedrijvig haventje met voornamelijk plezierjachten. In het centrum is er \’s ochtends vaak een markt, waarbij het centrum wordt afgesloten voor motorvoertuigen. Voor een dagje zonder strand is een tocht naar de nabijgelegen abdij van Lieu Dieu de moeite waard. Deze streek, die er nu zo vredig bij ligt, was vroeger tijdens de godsdienstoorlogen en de Franse Revolutie een bekende verzetshaard tegen het Franse gezag. Fiets na de abdij eens door, en geniet van het ongerepte landschap met zijn vele waterpartijen, bossen en zonnebloemvelden. Vlakbij, in het nabijgelegen Talmont-Saint-Hilaire ligt de ruïne van het Château de Talmont, waar voorstellingen uit de riddertijd worden gegeven – leuk voor een uitstapje met de kinderen.

Villeneuve de-Berg (Ardeche)

Villeneuve-de-Berg is een gemeente in Frankrijk en wel in het departement de Ardeche. Dit ligt weer in de regio die wordt aangeduid als de regio Rhone-Alpes. De gemeente Villeneuve-de-Berg telt ongeveer 3000 inwoners.

Vakantie ervaringen in Frankrijk delen: