De Polar A370 is de verbeterde opvolger van de Polar A360. De Polar A370 combineert een harstslagmeter met een fitnesstracker en een hartslag sporthorloge.

Met de Polar A370 meet je de gehele dag je activiteiten en rustmomenten en kan tijdens een activiteit ook de hartslag worden gemeten.


Polar Sporthorloges

Polar is al jarenlang marktleider op het gebied van hartslagmeters en sporthorloges. Met name de nauwkeurige hartslagmeter met behulp van de sensor op de borstband is bij Polar zeer goed uitgevoerd.

Deze Polar A370 heeft geen borstband meer nodig (alleen nog eventueel voor het nauwkeurig bepalen van de HFmax). De hartslagmeting wordt uitgevoerd door lichtmeting op de pols.

Polar A370 functionaliteiten

Polar Mijn Dag

De ‘Mijn dag’functionaliteit geeft een kort overzicht van de activiteiten van de huidige dag. Deze kan op ieder moment op het Polar A370 display worden weergegeven.

Dit is het percentage van je totale dagdoel, aantal stappen, afgelegde afstand en aantal verbrande calorieën.

Er er op die dag ook nog sportactiviteiten zijn uitgevoerd, dan worden deze als een attachment aan de mijn dag samenvatting gekoppeld.

Polar A370 Hartslagmeter

De A370 heeft wat betreft de hartslagsensor meer te bieden dan de A360. De A370 meet 24 uur per dag je hartslag. De hartslagsensor gaat automatisch iedere 5 minuten aan. Dit resulteert dus iedere dag in een gedetailleerde hartslaggrafiek. Wanneer de A370 registreert dat je hartslag plotseling hoger is dan normaal, dan weet de A370 dat je aan het sporten bent en gaat hij continu meten in plaats van één keer per 5 minuten. Daarmee registreer je dus automatisch je sportactiviteiten in een hoge resolutie.

Polar A370 GPS

De A360 heeft geen beschikking over een GPS signaal. Bij de A370 is er ook geen GPS module in de tracker aanwezig. Maar de A370 heeft wel de mogelijkheid om verbinding te maken met de GPS van je smartphone. Hiermee worden dan de afstand en snelheid zeer nauwkeurig via deze GPS gemeten. Dus tijdens het hardlopen of wandelen, maar ook fietsers meten voortaan hun snelheid en afstand met de A370.

Polar A370 Sportprofielen

Je kunt in je Polar A370 voorgedefinieerde sportprofielen laden. Hiermee kun je zelf een menu samenstellen van de sportactiviteiten die jij regelmatig doet. Zodra je gaat sporten selecteer je op het display van je Polar A370 de betreffende sportactiviteit. De geleverde inspannnig zal nu in relatie worden gebracht met het geselecteerde sportprofiel. Na het afsluiten van de activiteit wordt de geleverde inspanning omgerekend op basis van het sportprofiel en ook opgeslagen onder deze sportactiviteit.

Polar A370 Slaapritme meting

De A370 meet je slaap aan de hand van je hartslag én je polsbewegingen. De tracker registreert wanneer je in slaap valt, hoe lang je slaapt (maar ook hoe lang eventuele onderbrekingen van je nachtrust duren) en wat de kwaliteit van je slaap is. Hij meet dus aanzienlijk meer elementen van je slaap dan de A360. 

Polar Flow

Via de Polar Flow site volg je alle metingen die geregistreerd zijn door de Polar A370. Deze gegevens worden regelmatig door je tracker via bluetooth verzonden naar je telefoon die ze weer doorstuurt naar de Polar Cloud. Zo worden alle activiteiten en je slaappatroon op de langere termijn verzameld.

Zo ontdek je wat voor jou de juiste balans is tussen rust en activiteit.