Het UEFA EK toernooi 2012 vond plaats in Oekraïne en Polen.

De kwalificatie

De Loting voor het EK 2012

Voetbal Gadgets – EK 2012 Oekraïne en Polen

Bij ieder groot sportevenement worden we overspoeld met commerciele acties die gerelateerd zijn met deze sportevenementen. Dit levert soms de meest vreemde gadgets op die door een grote menigte gebruikt worden om het oranjegevoel van Holland over de hele wereld uit te dragen.

Heineken

Heineken introduceert het Heineken Rugnummers shirt als EK 2012 gadget.
Het speciale Rugnummer-shirt met daarop een uniek nummer is te krijgen bij aanschaf van een kratje Heineken.
Het Heineken Rugnummer-shirt is vervaardigd van hoogwaardig materiaal en is subtiel afgewerkt met oog voor de kleinste details. Zoals een QR-code aan de binnenkant, een Oranje-leeuw in het embleem op de borst en in de boord de tekst uit het eerste couplet van het Wilhelmus: ‘Een prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd.’
 
 

Bavaria V-Dress

Bavaria heeft de opvolger van de Dutchdress 2010, die toen speciaal voor het WK gemaakt werd, de V-Dress. De V staat in dit geval voor Victory. De Brabantse brouwer heeft de jurk samen met topdesigners Spijkers en Spijkers ontworpen. De V-Dress is een compositie van oranje en (Bavaria) blauwe kleurvlakken en is zowel aan de voor- als aan de achterkant voorzien van een rood-wit-blauwe V-hals.
bavaria vdress
 

Albert Heijn

Dit EK geen pluizige gadgets van Albert Heijn. AH heeft er voor gekozen om de klanten originele Panini voetbalplaatjes te laten sparen. Daarnaast loopt er een actie : De Mannen tegen de Vrouwen Pool.
Albert Heijn Panini