Het FIFA WK toernooi 2010 vond plaats van 11 juni tot en met 11 juli 2010 in Zuid Afrika.

De finale van dit wereldkampioenschap werd gespeeld op 11 juli, in Johannesburg, tussen Nederland en Spanje.
Deze wedstrijd werd, na verlenging, gewonnen door Spanje met 0-1.

De kwalificatie

Voor de kwalificatie van het WK 2010 speelde Nederland in Groep 9.
Deze poule bestond uit Nederland, Noorwegen, Schotland, Macedoniƫ en IJsland.

De Loting voor het WK 2010

De loting voor de eindronde vond plaats op vrijdag 4 december 2009 in Kaapstad. 

Voetbal Gadgets – WK 2010 Zuid-Afrika

Bij ieder groot sportevenement worden we overspoeld met commerciele acties die gerelateerd zijn met deze sportevenementen. Dit levert soms de meest vreemde gadgets op die door een grote menigte gebruikt worden om het oranjegevoel van Holland over de hele wereld uit te dragen.

Heineken – Pletterpet

Met gepaste trots presenteert Heineken het vervolg op de succesvolle Luidsprekershoed, Jagershoed en Trom-Pet. Voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika komt Heineken nu met …. de Pletterpet! In de commercials hieronder, zie je hoe deze ultieme Zuid-Afrikaanse gadget is ontstaan.
 
 

Nuon – Energieshirt

De gadget van Nuon, het Energieshirt. Nuon gelooft in energie. In jouw energie. Trek daarom het Energieshirt aan en geef je energie aan Oranje. Hoe harder jij juicht, hoe feller de kleur.
Nuon energieshirt
 

Albert Heijn – Beesie

Albert Heijn introduceert Beesie: Nederlands grootste Oranje-supporter Speciaal voor het WK 2010 geeft Albert Heijn klanten de ‘grootste supporter van Nederland’ cadeau: Beesie, een aaibare WK-mascotte waarmee supporters laten zien massaal achter Oranje te staan.
In totaal worden voor en tijdens het WK 31 miljoen gratis Beesies verspreid in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Klanten krijgen een Beesie cadeau bij een besteding van 15 euro. Ook zijn er grote Beesie-sjaals en Beesie-caps beschikbaar.
 Albert Heijn beesie