Het FIFA WK toernooi 2018 wordt gehouden in Rusland.

Er wordt dan gespeeld van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018.

Er zijn 11 speelsteden bekend gemaakt waar de wedstrijden zullen worden gespeeld. Dit zijn de speelsteden:

Jeksterinenburg, Kaliningrad, Moskou, Nizjni Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Sotsji en Sint-Petersburg.

De kwalificatie

Na het debacle van de vroege uitschakeling voor het EK 2016 gaat het Nederlands Elftal weer beginnen aan de kwalificatie onder leding van Danny Blind.

Aan de kwalificatiereeks voor het WK 2018, zullen in totaal 204 landen meedoen. Deze zullen met elkaar strijden om de 31 plaatsen die nog beschikbaar zijn. Rusland is als gastland automatisch geplaatst voor het WK.

In totaal doen er in de Europese kwalificaties 52 landen mee, verdeeld over 9 poules (Poule A tot en met poule I). De negen groepwinnaars plaatsen zich direct voor het WK 2018 in Rusland en de 8 beste nummers 2 gaan naar de play-offs, waarna er vier landen zich zullen plaatsen voor het WK.

De Loting voor het WK 2018

In Sint Petersburg vond de loting van de kwalificatie-reeks voor het WK 2018 plaats.

Het Nederlands elftal kwam via de loting in een zware poule, Groep A, terecht en zal samen met Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Wit-Rusland en Bulgarije moet Nederland strijden voor een plek op het WK in Rusland.

Voetbal Gadgets – WK 2018 Rusland

Bij ieder groot sportevenement worden we overspoeld met commerciele acties die gerelateerd zijn met deze sportevenementen. Dit levert soms de meest vreemde gadgets op die door een grote menigte gebruikt worden om het oranjegevoel van Holland over de hele wereld uit te dragen.

Heineken

 

Bavaria

Het beroemde Bavaria jurkje uit 2014 is wel toe aan een update, dus laten we afwachten of Bavaria met de mode meegaat. 

Jumbo

Jumbo had in 2014 het Roy Donders Huispak. 

EON 

Albert Heijn

Albert Heijn heeft bij iedere editie weer een knuffeldier, dus we wachten af wat het WK van 2018 gaat brengen.
 

EK Voetbal Tickets en Verblijf

WK Voetbal Social Media

Facebook

Voetbal hoogtepunten