schaatsen

Op het moment dat de weersvoorspellingen weer nachtvorst opgeven, komt de schaatskoorts en daarmee de schaatsverkoop weer op gang.

Eigenlijk is het op dat moment al te laat om nog rustig rond te kijken voor de aankoop van schaatsen. Door de enorme drukte zijn veel modellen snel uitverkocht, en is de keuze dus beperkt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe schaatsen?

Schaatsen kopen

Schaatsmerken

De schaatsmarkt bestaat uit een aantal grote merken die al decennia topschaatsen fabriceren.

Schaats accesoires

Naast een paar goede schaatsen kan het zinvol zijn om wat extra accesoires aan te schaffen.

 • Schaatshoezen
  Deze schaatshoezen houden de kou en vocht buiten de schaats waardoor je voeten droog en warm blijven.
 • Schaatsbeschermers
  Gebruik deze iedere keer als je van het ijs af gaat om b.v. te kluunen of om wat te gaan drinken. Schaatsen worden snel bot als er zand of andere verontreinigingen op het schaatsvlak komen.
 • Schaatsbril / Ski bril
  Als het erg koud is, bestaat de mogelijkheid dat de ogen bevriezen. Je zult dit merken doordat het zicht verminderd. Draag daarom in dit soort omstandigheden altijd een gesloten, maar wel ventilerende, bril.
 • IJsprikkers / IJspriem
  Mocht u tijdens het schaatsen in een wak vallen, kunt u de ijsprikkers gebruiken om er uit te klimmen. Deze veiligheidsset is een must voor de natuurijsschaatser. De spikes zitten goed beschermd in een houder die om de nek wordt gedragen. Om de aandacht te kunnen trekken van andere schaatsers, zijn de meeste sets ook nog uitgerust met een waarschuwingsfluit .
 • Thermokleding
  Thermo ondergoed vormt een dunne warme laag rondom het lichaam. De thermokleding neemt ook vocht/zweet op waardoor je tijdens het schaatsen warm en droog blijft.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *