Op zoek naar een gratis Webcam Chat?

Maak gebruik van de vele Nederlandse webcamchats. Je kunt jezelf vaak gratis aanmelden in één van de vele chatrooms. Hier kun je deelnemen aan een bestaande webcam chat. Ook in het buitenland zijn vele webcam sites beschikbaar. Kies uit de lijst van chat sites en start direct met chatten.

Webcam chat

Chatten bestaat al sinds de computers via modems met elkaar werden verbonden. Met de opkomst van de smartphones en tablets is de online webcam chat een nieuwe fase ingegaan. Het begon ooit met MSN en Hyves, maar veelal gratis apps zoals WhatsApp, Facebook en Twitter zorgen ervoor dat iedereen altijd online en bereikbaar is.

Voor groep chats kun je via Teams, Zoom of internet chat sites met iedereen over de hele wereld chatten.

Chatten zonder Webcam

Er zijn ook nog sites waar het chatten centraal staat. Bij de tekstchat heb je geen webcam nodig voor een goed gesprek.

 • ChatPlaza
  Gezellig chatten met anderen, ontmoet nieuwe mensen op de chat met dezelfde interesses, maak je eigen chatbox aan, speel gratis online spelletjes en leer leuke mensen kennen voor een flirt of misschien zelfs wel een date of een serieuze relatie. Download de chat app en kom gezellig chatten in de chatbox.

Chatten met Webcam

Chat sites

 • Vrienden maak je met Chatten.nl
  Chatten.nl, dé plek online om nieuwe, interessante mensen in een gezellige omgeving te ontmoeten. Schrijf je gratis in, en ontmoet mensen op onze Plaza.
 • MiSoLo camchat
  Welkom bij MiSoLo waar je kunt chatten met je webcam zonder registratie en direct kunt deelnemen aan diverse topics. Heb je een webcam, neem dan snel plaats in een gratis vrije videochatroom. Wanneer je gewoon lekker wil videochatten kies dan een videochatroom waar al iemand anders heeft plaatsgenomen (algemeen of 18+ amateur erotisch chatten voor zowel hetero, bi, lesbi en gay).
 • 2Linq – Gratis Webcam en Video chatbox
  Chatten met cam in diverse chatkamers. Kom hier gratis webcam chatten en cammen met mannen en vrouwen. Kies een chatnaam om de webcam chat binnen te gaan. Eenmaal ingelogd op de chat kunt u 4 webcams tegelijk bekijken en chatten.
 • Cameras.nl – Webcam chat
  Gratis webcam chatten bij Cameras.nl. Cameras.nl is een gratis chatsite voor chatten met je webcam. Iedere gezellige webcam chatter is hier welkom! Op deze webcam chat zitten vele moderators die alles in de gaten houden.
 • Babbeltijd
  Gratis chat site voor gezellig en/of erotisch webcamchatten in diverse chatkamers.
 • Chat via Chat.be
  In Nederland en België is chatten razend populair. Dankzij de chat leer je immers nieuwe mensen kennen en bouw je vriendschappen uit voor het leven. Chatten op Chat.be is niet alleen kiezen voor leuk chatten, het is ook kiezen voor de grootste chat community van België ! Kom chatten met vreemden in het chatkanaal dat jouw meeste voorkeur draagt. Of je nu op zoek bent naar nieuwe vrienden, een goeie babbel of cyberseks, je vindt moeiteloos de juiste chatkanalen waarin je heel wat uurtjes kan doorbrengen.
 • Chaturbate
  Meekijken met koppels, mannen en vrouwen in de Chaturbate chat rooms. Wordt lid en je kunt meechatten en zelfs privé gaan met de aanwezigen.
 • EvenFlirten
  Even flirten op deze Gratis Webcam Chat site. Normale chat voor leuke contacten, of iets meer, het mag allemaal. Je kunt gratis anoniem chatten, maar met een profiel is heel spannend en gratis. Ook het versturen en lezen van berichten is 100% gratis.
 • FlirtMee
  Welkom bij flirtmee.nl. U kunt hier terecht voor een gratis webcam chat of een gratis spannende chat.
  Kijk gewoon rustig rond, of maak een gezellig gratis webcamchat praatje met andere bezoekers of maak er een spannend bezoek van.
 • ChatHotel
  Chatten bij Chathotel is gratis. Zowel als gast en als lid kan je prive chatten met alle andere chatters met of zonder profiel. Je mag hier over alles chatten, zolang je het maar gezellig en netjes houdt.

Chatten voor speciale doelgroepen

 • Chatten voor 50+
  Welkom op SeniorenChat de Nerderlandse chatsite voor actieve senioren! U kunt hier in contact komen met andere 50plus senioren. Dit kan op het forum of in de senioren chatbox.
 • Maroc, De Marokko chat site
  Speciale mocro site voor Marokkaanse jongeren om te chatten en te discussieren over diverse onderwerpen.

Chatroulette / Chat Carousel

Een populaire vorm van webcam sites is de chatroulette webcam chat. Hierbij worden twee personen geheel willekeurig met elkaar doorverbonden. De webcam chat duurt zo lang tot iemand de verbinding verbreekt. De chat carrousel wordt daarna weer gestart en zal direct weer op zoek gaan naar een nieuwe chat partner. Op deze manier kun je chatten met vreemden en ontmoet je mensen van over de hele wereld.

 • ChatPig
  De Duitse chatroulette, voor speeddating, waarbij je van de ene naar de andere date hopt.
 • Omegele
  Omegele is een gratis chat site. Chat met vreemden over de hele wereld. Kies je chatbox en chat volledig anoniem, praat en flirt met mensen die voor jou geselecteerd worden door Omegele.
 • ChatRandom
  Chatrandom is een alternatief voor ChatRoulette. Vindt andere culturen, kom in contact met vreemden van over de hele wereld. En als het je niet bevalt, dan wordt er automatisch gezocht naar een nieuw contact. Chatrandom heeft ook de mogelijkheid voor multichat, hierbij kun je gelijktijdig chatten op meerdere kanalen.
 • BazooCam
  Ontmoet de leukste mensen van over de hele wereld in deze random chat. Webcam chat gratis en direct zonder aanmelden.
 • Chat met vreemden
  Belgische chatsite volgens het chatroulette principe. Geen profiel nodig. Starten en direct camchatten met vreemden.
 • XCAMY
  Gratis webcam sitevan Flingster. Je kunt gratis in de chatroulette meedoen.
 • Chatroulette Camki
  Chat mee met mensen van over de hele wereld. Chatten met en zonder webcam.
 • DirtyRoulette
  Dirtyroulette is one of the only chat sites that allows you to watch free live cams from your mobile device. Whether you’re using a smartphone or even a tablet, you’ll be able to chat with people over the world.
 • Shagle
  Video chat with random people online instantly on Shagle. We connect you to live cam to cam chat with strangers, making it easier than ever for you to meet new people online. Shagle provides a free online chat app which will allow you to talk to strangers around the world instantly.

Chat Software

 • Camfrog
  Camfrog is een eenvoudig te gebruiken videochat programma. Camfrog biedt een gratis privé chatbox videochat, maar ook chatten met een hele groep is mogelijk in de Camfrog chatrooms.