Microsoft Teams wordt tegenwoordig veel gebruikt voor online vergaderingen. Bij het vergaderen met de webcam zien alle deelnemers ook jouw kamer en alle rommel op de achtergrond. Je kunt in Teams ook een achtergrond instellen waardoor je kunt vergaderen in een virtuele ruimte of je eigen achtergrond kunt filteren of blurren.

Microsoft Teams Chat

De Microsoft Teams chat is zeker tijdens de Coronacrisis van 2020 enorm gegroeid. Begin 2020 werd Teams nog hoofdzakelijk gebruikt voor zakelijke vergaderingen. Bij de Corona lockdown(s) werd Teams (naast andere software zoals Zoom) ingezet voor massaal thuiswerken en thuis onderwijs. Met name de scholen hebben een enorme slag gemaakt om het onderwijs op afstand mogelijk te maken via software zoals Teams.

Microsoft Teams achtergrond

Teams achtergrond instellen

  1. Ga aar menu video en audio instellen
    De opties voor de teams achtergrond instellingen worden rechts weergegeven.
  2. Selecteer nu je achtergrond filters vlak onder de video afbeelding.
  3. Achtergrond vervagen
    Selecteer vervagen om de achtergrond te vervagen. De weergave wordt duidelijker doordat alles op de achtergrond subtiel is weggewerkt.
  4. De geselecteerde achtergrond blijft in al je vergaderingen en oproepen tot je de nieuwe achtergrond weer wijzigt of uitschakelt.

Teams achtergrond toevoegen

Je kunt de Teams achtergrond te vervangen door een van de opgegeven afbeeldingen of met een van uw eigen keuze.

Het is ook mogelijk om de Teams achtergrond te vervangen door een eigen afbeelding, selecteert u nieuwe toevoegen en selecteert u een afbeelding om deze vanaf uw computer te uploaden. Zorg dat het een. JPG,. PNG, of. BMP-bestand type is.

Teams achtergrond downloaden

Als je de standaard Teams achtergronden wel hebt gezien en je wilt graag nieuwe Teams achtergronden toevoegen, dan heeft Microsoft de mogelijkheid om extra Teams achtergronden te downloaden.

Je kunt hier exta Teams achtergronden downloaden.