Microsoft Teams wordt gebruikt voor online vergaderingen en thuiswerken. Als Microsoft Teams niet wil starten of andere problemen geeft, dan is dat heel vervelend als je thuis werkt. Volg deze tips om Teams problemen te verhelpen.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een online cloud omgeving waarmee groepen kunnen samenwerken. In de Corona tijd waarbij we genoodzaakt zijn om thuis te werken heeft Teams zich bewezen als een efficiente tool voor samenwerken en vergaderen.

Teams problemen oplossen

Teams start niet

Teams wordt uitgevoerd in de Teams app op Windows 10 of op je smartphone of online in een Teams browser sessie.

 1. Teams app start niet
  Controleer of Teams wel werkt in de browser.

Teams microfoon werkt niet

Als je microfoon niet werkt in Teams dan kunnen de andere deelnemers je niet horen. Controleer de volgende zaken als je Teams microfoon niet werkt.

 1. Microfoon is muted
  Dit zie je doordat er een streep staat door het microfoon symbool. Klik op het microfoon symbool om de mute op te heffen.
 2. Microfoon niet actief
  Meestal heeft je laptop een eigen microfoon. Controleer of deze microfoon actief is.
 3. Microfoon headset werkt niet
  De headset moet actief zijn en in de setting ook op primair gezet worden.

Teams webcam werkt niet

Als je webcam niet werkt in Teams dan kunnen andere deelnemers je niet zien. Controleer de volgende zaken als je Teams webcam niet werkt.

 1. Webcam is uitgeschakeld
  De webcam is uitgeschakeld in Teams. Dit zie je doordat er een streep staat door het webcam symbool in Teams. Klik op het webcam symbool om de webcam in Teams te activeren.
 2. Webcam is afgeplakt
  Veel mensen plakken hun webcam of om ongewenst meekijken te voorkomen. Maar soms vergeet je dat je de webcam hebt afgeplakt en ziet de webcam jou niet. Schaam je niet, dit komt vaker voor.

Microsoft Teams Help

Microsoft heeft ook een portaal voor hulpverlening bij Teams problemen.