Candy Crush is bijna net zo verslavend als het snoepgoed in Candy Crush. Het doel van Candy Crush is om zoveel mogelijk snoepjes weg te spelen.  Combineer snoepjes om speciale snoepjes te krijgen zoals het gestreepte snoepje, het verpakte snoepje en het regenboogsnoepje. Combineer daarna deze speciale snoepjes voor speciale effecten zoals de Super Stripe en Mega-Candy waarmee direct veel snoepjes weggespeeld worden.


Candy Crush

Candy Crush Saga is de zomerhit van 2013 op het gebied van mobiele spelletjes met meer dan 45 miljoen spelers per maand. Candy Crush is als gratis App beschikbaar voor iOS en Android. Candy Crush is gratis te downloaden in de AppStore en de Android Playstore. Candy Crush kan eventueel ook op je windows pc gespeeld worden via Zylom.

 1. Candy Crush Soda Saga;
 2. Candy Crush Jelly Saga;
 3. Candy Crush Friends Saga

Spelregels

Bij Candy Crush moet je steeds 2 snoepjes van positie ruilen zodat er 3 of meer dezelfde snoepjes op een rij komen. Deze 3 of meer dezelfde snoepjes verdwijnen dan waardoor je punten krijgt. De snoepjes erboven vallen dan weer omlaag. Waardoor soms meteen weer 3 of meer dezelfde snoepjes op een rij komen en waar je dus weer meer punten voor krijgt.

Als je geen zetten meer weet, zal Candy Crush je een voorstel doen voor de volgende zet door de betreffende combinatie te laten knipperen.

Tip : Luister niet altijd naar dit voorstel. Dit is niet altijd de beste combinatie in deze situatie.

Cany Crush levels

Candy Crush heeft op dit moment in totaal 14060 levels in 938 episodes.
Hiervan worden de levels 29,30,65,70,92,97,130,133 en 135 als de moeilijkste levels gezien.
Met regelmaat worden er nog levels bijgemaakt zodat het spel nooit echt uitgespeeld kan worden.

Puntentelling

Bij Candy Crush is de hoofdstrategie om zoveel mogelijk levels uit te spelen. Op ieder level moet je een taak volbrengen voordat je zetten op zijn. Deze taken worden gedurende het spel steeds complexer.

Taken zijn o.a.:

 • Behaal een bepaald aantal punten (binnen een bepaalde tijd)
 • Speel alle gelatine weg.
 • Speel alle ingrediënten weg.

Suikersterren

In elk level krijg je sterren toegekent aan de hand van je behaalde score. Je moet minimaal 1 ster halen om het level uit te spelen. Je kunt per level maximaal 3 sterren behalen.

Goudstaven

Om dingen te kopen in Candy Crush, heb je goud staven nodig. Met goud kun je bijvoorbeeld boosters, spreuken, nieuwe levels en levens kopen. Deze goudstaven versien je binnen je levels en worden opgeslagen in het spaarvarken.

Levens

Nadat een aantal malen hetzelfde level mislukt is, zal Candy Crush voor een bepaalde tijd blokkeren. Je kunt weer verder spelen door levens bij te kopen of te wachten tot de blokkeertijd is afgelopen. Met wat geduld kun je Candy Crush wel gratis spelen. Als je geen levens wilt kopen, dan kun je mede Facebook gebruikers vragen om een leven te schenken.

Tip : Je verliest geen leven als je een level verlaat voordat je een zet hebt gedaan.

Candy Crush Boosters

Boosters kunnen heel handig zijn wanneer je je in een level niet meer verder kunt. Als je vast zit in een lastig level, en je hebt onvoldoende zetten om dit level uit te spelen, dan kunnen boosters helpen om die laatste gelatine, fruit of snoepjes weg te spelen.

Je kunt boosters verdienen door de snoepverrassingsstickers te ontgrendelen wanneer je ze op de kaart of in levels ziet, of door ze met goudstaven te kopen.

Ook binnen een level van Candy Crush kun je boosters verdienen. Als je meer dan 3 snoepjes kunt combineren dan krijg je daar een speciaal snoepje, een booster, voor terug. Deze snoepjes zullen bij volgende combinaties ontploffen en zo complete rijen of blokken verwijderen. Door boosters met elkaar te wisselen wordt het effect gecombineerd, Super Stripe en Mega-Candy, en speel je in 1 klap heel veel gelatine en snoepjes weg.

Enkele boosters

 1. Gestreepte snoepjes
  Ontstaan bij een combinatie van 4 snoepjes.
  Bij een explosie zal deze een hele lijn met snoepjes laten verdwijnen.
  De richting van de streepjes geeft aan in welke richting de explosie zal plaatsvinden.
 2. Verpakte snoepjes
  Ontstaan bij combinatie van 3 bij 3 maakt (snoepjes staan in een hoek)
  Bij de ontploffing ontploft dit snoepje en ook alle snoepjes die hier direct omheen liggend.
 3. Regenboogsnoepje
  Ontstaan bij een combinatie van 5 snoepjes. Het regenboogsnoepje, chocoladesnoepje, zal in alle richtingen zijn stralen uitzenden en zo door het hele speelveld de snoepjes vernietigen van de kleur waarmee het regenboogsnoepje is gewisseld.

Dubbele boosters

Door het wisselen van naast elkaar gelegen boosters krijg je een dubbel effect. 

 1. Twee gestreepte boosters
  Verwijderen van de horizontale en vertikale lijn van deze boosters.
 2. Gestreept en ingepakte booster
  Verwijderd de lijn van het gestreepte snoepje en alle aangrenzende snoepjes.
 3. Gestreepte booster en chocoladesnoepje
  Alle snoepjes met de kleur van het gestreepte snoepje worden ook gestreept en al deze gestreepte snoepjes ontploffen waardoor de lijnen om de beurt verdwijnen.

Sugar Crush

Wanneer je het level hebt gehaald voordat je zetten op zijn begint er een automatisch bonusspel ‘Sugar Crush’. De resterende zetten worden dan gebruikt door speciale snoepjes op het bord te maken, waarmee dan matches gemaakt kunnen worden, waarvoor je dan weer extra punten krijgt.

Eerst ontploffen alle booster snoepjes in het veld, in de volgorde van, ingepakte snoepjes, gestreepte snoepjes en kleuren bommen. Als er geen booster snoepjes meer in het veld liggen dan worden je overgebleven zetten als je die dan nog hebt gebruikt om de gewone snoepjes in booster snoepjes te veranderen.