Wordfeud is een woordspel waarmee je met 7 letters woorden maakt. Wordfeud woorden kun je maken met een woordenboek of woordenlijst. Gebruik zoveel mogelijk letters en krijg bonuspunten via de letterwaarde en de woordwaarde.


Wordfeud uitleg

Wordfeud, het spel van 2011. Wordfeud is de digitale variant van het spel Scrabble. Wordfeud speel je op een speelveld van 15 x 15 tegen vrienden of willekeurige tegenstanders. Wordfeud is als gratis App beschikbaar voor Apple iOS en Google Android. De Wordfeud app is gratis te downloaden in de AppStore en de Android Playstore. Wordfeud kan eventueel ook op je windows pc gespeeld worden in een Android emulator.

Wordfeud Spelregels

De spelregels van Wordfeud lijken veel op het bordspel Scrabble. Je hebt zeven letters tot je beschikking waarmee je woorden moet maken op het speelbord. De letters staan onderaan het speelscherm en kunnen naar het spelbord gesleept worden. Als je een woord hebt gemaakt druk je op play. Wordfeud zal het woord controleren of het voldoet aan de Wordfeud woordenlijst. Als het gemaakte woord juist is ontvang je de verdiende punten en krijg je nieuwe letters. De beurt gaat nu naar de andere speler. Als je niet kunt aanleggen, kun je de beurt laten passeren (pass) of een letter laten vervangen, ook daarmee gaat de beurt over.

Wordfeud Puntentelling

Elke letter heeft een aantal punten die je krijgt als je de letter gebruikt. Het woord dat je vormt moet altijd gebruik maken van tenminste één letter die al op het bord ligt. Overlappende letters mogen ook, waardoor er in 1 beurt meerdere woorden gemaakt worden. Natuurlijk moet het woord een goed Nederlands woord zijn.

Wordfeud bonus vakjes

Op het Wordfeud bord zijn er speciale bonus vakjes. Deze vakjes zorgen ervoor dat letters of woorden opeens veel meer waard worden. 

Verdien bonuspunten door het woord op volgende vakjes te leggen:  

  • W: 2× de woordwaarde
  • 3W: 3× de woordwaarde
  • 2L: 2× de letterwaarde
  • 3L: 3× de letterwaarde

Woorden met 7 letters

Als je alle 7 letters gebruikt krijg je ook nog een bonus van 50 punten.

Wordfeud help

Wordfeud Shuffle

Wordfeud kan op je zenuwen werken. Je zit met goede letters, maar kunt er geen woord mee maken. Gebruik dan de Wordfeud Shuffle.

De Wordfeud shuffleknop kan helpen voor nieuwe inspiratie. Na de Wordfeud shuffle zie je vaak wel lettercombinaties waar je eerder niet aan dacht. Zo kun je vaak toch nog  een woord maken.

Wordfeud Swap

Kun je echt geen woord maken, dan heb je de mogelijkheid om een swap uit te voeren. Het lijkt verleidelijk om letters te swappen, maar het heeft ook nadelen. Je geeft je Wordfeud tegenstander een extra beurt en die kan daarmee verder op je uitlopen. Maar er is ook nog een kans van 50/50 dat je na de swap dezelfde letters weer terugkrijgt waardoor je het aanleggen van een woord nog steeds niet mogelijk is.