Per ongeluk je bestanden gewist van een SD kaart, of je SD kaart werkt niet meer?
Waarschijnlijk kun je de data nog herstellen. Tips om je foto’s, video’s en andere bestanden terug te halen.

SD kaart gewist of defect

ALLEREERST : DOE NIETS!!!

Waarschijnlijk is alle data nog op de SD kaart aanwezig. Door schrijven op de SD kaart zoals bij formatteren of bestanden hernoemen of toe te voegen kan de beschadigde en verwijderde data overschreven worden. Herstellen van de SD kaart wordt dan nog lastiger of zelfs onmogelijk.

SD kaart herstellen

SD Card Reader

Als je geen bestanden meer kunt lezen van de SD kaart dan kun je proberen om deze kaart in een ander apparaat uit te lezen. Probeer een andere computer of gebruik een Card Reader om de SD kaart te lezen. Als het niet lukt op meerdere andere computers of card readers, dan is er een recovery van de SD kaart nodig.

SD kaart recovery

Voor de recovery van de de data op een SD kaart (of andere geheugenkaarten zoals xd) heb je mogelijkheden via software. Deze recovery software probeert zoveel mogelijk data te herstellen. Als het probleem met de SD kaart een hardware probleem is, dan kan ook de recovery software hier niet veel aan verbeteren. Dan heb je te maken met een hardware recovery van de SD kaart. Deze hardware recovery is specialistisch werk en kan ook relatief duur zijn.