Ontdek de ringtone geschikt voor de eerste mobiele telefoons tot de ringtones voor de meest moderne smartphone.
Maak zelf je beltonen of download deze, het liefst natuurlijk gratis. Welke apps zijn er voor iPhone en Android om de beste ringtones te downloaden.


Ringtone historie

Telefoon met draaischijf

Ringtones voor je mobiel zijn er in diverse sooren. Iedere soort ringtone is gebaseerd op een andere techniek.
Vroeger bestond een ringtone, op de toen nog vaste toestellen met een draaischijf, uit een belsignaal die ook echt door een bel werd opgewekt. Toen er telefoontoestellen met druktoetsen kwamen, werd ook de mechanische bel vervangen door een electronische zoemer. Hierdoor werd het al mogelijk om een onderscheid te maken tussen het belsignaal van verschillende toestellen.

Op de eerste mobiele telefoons werd deze techniek in eerste instantie ook toegepast en moesten we het dus doen met een monofoon geluid.
Deze oude telefoon is nu uit het straatbeeld verdwenen en vervangen door de smartphone.
De moderne mobiele telefoons spelen realtones af, deze tunes zijn niet meer van echt te onderscheiden.

Eén van de meest bekende ringtones is de Nokia-tune die standaard was ingesteld op alle Nokia-telefoons. Dit stukje muziek is afkomstig uit het muziekstuk Tarrega – Gran Vals van de Spaanse gitarist en componist Francisco Tarrega en is geschreven in 1902.

Ringtone soorten

Afhankelijk van het type GSM is het dus mogelijk om ringtones in een bepaald formaat af te spelen. Het onderstaande overzicht geeft een overzicht van de diverse soorten ringtones en hun mogelijkheden.

 • Monofoon
  De monofone ringtone is een 1-stemmige ringtone soms met klikkende geluidjes als extra.
 • Polyfoon
  De polyfone ringtone is een meerstemmige ringtone. In tegenstelling tot realtones zijn polyfone ringtones altijd instrumentaal. De Polyfone techniek kent meerdere versies : 4 stemmig polyfoon, 8 stemmig polyfoon, 16 stemmig polyfoon.
 • VoiceTones
  De voicetone is minimaal 16 stemmige ringtone die gebruik maakt van samples van eche instrumenten.
 • RealTones
  Realtones zijn stukjes mp3 die gebruikt worden als ringtone of berichttoon voor de mobiele telefoon. Het verschil met de kwaliteit van het afspelen van een CD is bijna niet meer te horen.
 • NameTones
  De naamtoon (nametone) was een rage in de wereld van de ringtones. Bij nametones wordt er muziek afgespeeld en in de tekst van het nummer wordt de naam die jij uitgekozen hebt verwerkt. Er zijn verschillende muziek soorten beschikbaar bijv. Hardcore, Rasta, bubbling (bubbeling), Jumpstyle e.d.
 • TrueTones
  True Ringtones zijn muziekstukjes die gebruikt worden als ringtone. Meestal is het een stukje uit een liedje, meestal van een bekende artiest. Maar een TrueTone kan ook speciaal voor het gebruik als ringotne gecomponeerd worden.

Gratis ringtones

Naast de standaard ringtones die worden meegeleverd op je mobiel is het ook heel leuk om nieuwe ringtones te downloaden. Deze ringtones zijn vaak samples in het MP3 formaat waardoor de ringtone niet van echt is te onderscheiden. De ringtones kunnen ook gebruikt worden als berichttonen bij meldingen zoals Whattsapp, Linkedin of SMS.

Gratis ringtone downloaden

 • Windows mobile Free Ringtones
  Personalize your Windows Mobile device with free ringtones available only to Window’s Mobile Owner’s Circle Members. Get four ringtones and make your phone unique. Rave, Motown, Blues and House musical ringtones are easy to install on your Windows Mobile powered device.
 • Monsterboard – Gratis Go!Go!Go! ringtone
  Wil jij opvallen tussen al je vrienden met een originele ringtone? Grijp nu je kans en download geheel gratis de Go!Go!Go! ringtone! Deze oppeppende ringtone kun je ook instellen als berichtentoon en bij een aantal telefoons is het zelfs mogelijk om de Go!Go!Go! ringtone in te stellen als wekker: daar begin je de dag goed mee!
 • YoFriends – Gratis ringtones
  Via de yoMedia kun je je eigen ringtones, wallpapers en video’s maken, maar je kunt ook het werk van andere gebruikers downloaden. En deze doen in kwaliteit niets ten onder voor de dure commerciële mobiele content. Via een usb-kabel of bluetooth-verbinding kopieer je alles naar je mobieltje. Heb je een telefoon die deze verbindingen niet ondersteunt, dan kun je met je telefoon naar de mobiele site van yoMedia surfen en het bestandje daar downloaden. De website biedt alles om zelf ringtones, video’s en achtergrondjes te maken. Als basis kun je content van internet gebruiken, bijvoorbeeld een YouTube-filmpje, een MP3 hit of een afbeelding die op een website staat. Maar je kunt ook eigen video’s of foto’s vanaf je harde schijf uploaden. Via de software op yoMedia knip en plak je net zo lang tot alles naar je zin is.
 • Centraalbeheer – Gratis ringtones van de ‘even apeldoorn bellen’ commercials
  “Beltoon Jätkän Humppa” is de titelsong van onze spectaculaire commercial “Ambulance”, Beltoon “The Lion sleeps Tonight” is de titelsong van onze spectaculaire commercial “Leeuw”, Beltoon “Jodelen” is de titelsong van onze spectaculaire commercial “Boodschappen”. Wil je gebruik maken van deze aanbieding, vul hieronder je mobiele nummer in en ontvang deze vrolijke tune gratis op je mobiel.
 • Een Gratis ringtone van Lady GaGa
 • Voetbal Inside ringtone

Sport ringtones

 • NOS – Tour de France ringtones
  Download gratis de NOS Ringtones in mp3 formaat. Ringtones van Radio Tour de France, De leadermuziek van Studio Sport, De Tourflits of de leader van het NOS Journaal en het Jeugdjournaal.
 • Super Feyenoord

Dieren ringtones

 • Chicken song
 • Kuikentje piep
 • Mosquito Ringtone, The Ultrasonic Ring tone
  Stel, je wilt tijdens de les gebeld kunnen worden en berichtjes versturen, zonder dat de leraar het merkt. Je zou natuurlijk simpelweg het geluid van je telefoon kunnen uitzetten. Amerikaanse scholieren dachten hier kennelijk niet aan en kozen voor een andere oplossing. Zij gebruikten namelijk een speciale ringtone: een heel hoog geluid van zo’n 18 kilohertz. De scholieren zelf kunnen deze schelle piep wel horen, maar veel docenten ouder dan 30 hebben daar meer moeite mee.

Populaire Ringtones

Ringtone mobiele apparaten

Diverse merken : Apple, Huawei, Nokia, Samsung, Motorola, LG leveren de standaard mobiele telefoons en smartphones waarvoor je ringtones kunt downloaden.

Apple

Apple (Steve Jobs) is de uitvinder van de Smartphone. De introductie van de iPhone op 9 januari 2007 was een ware revolutie. Plotseling was een telefoon niet meer alleen bedoeld om mee te bellen, maar werd deze een personal assistant. Intussen zijn er meerdere opvolgers en is het concept gekopieerd door de concurrentie, maar de iPhone blijft de koploper als het gaat om Smartphones.

 • Apple iPhone 4
  Introductie op 7 juni 2010.
 • Apple iPhone 4S
  Introductie op 6 oktober 2011.
 • Apple iPhone 5
  Introductie op 21 september 2012
 • Apple iPhone 6
  Introductie op 9 september 2014
 • Apple pPhone 7
  Introductie op 7 september 2016

LG Smartphone

 • LG Viewty
  De LG Viewty is ook bekend als de LG KU990, is de eerste mainstream 5 megapixel cameratelefoon van LG. Qua design lijkt de LG Viewty meer op een camera dan op een telefoon. Dat komt omdat de Viewty nauwelijks knoppen heeft.
 • LG Arena (LG-KM900)
  De mobiele telefoon zit boordevol met de laatste multimediamogelijkheden en heeft een volledig nieuwe 3D-interface. Het LG Arena mobieltje beschikt over audio- en video technologie die nog nooit eerder vertoond is op een mobiele telefoon. Het is de eerste en op dit moment ook enige telefoon in de wereld, die uitgerust is met Dolby Mobile.
 • Overige LG types
  LG F2300, LG L343, LG KG800, KE850 Prada Phone, LG KE970, LG KG225, LG KG320, LG KE970, LG KT610, Shine, LG KU800, LG KU990, LG KB620 Elbrus, LG KF510 Kane, ARENA (LG-KM900)

Nokia


 • Nokia 2630, 3250, 6110, 6300, 6500 Slide, 7373, E51, E61i, N73, N81, N82, N91, Nokia 5310 XpressMusic Live
 • Nokia 1600
  Kleurenscherm met maximaal 65.536 kleuren, Kleine en lichte, compacte telefoon met stijlvol design, Polyfone beltonen met 20 akkoorden en geluidstonen van MP3-kwaliteit, Sprekend alarm en sprekende klok, Contactenlijst met pictogrammen, Grafische demostand voor telefoonfuncties, zowel met als zonder SIM-kaart
 • Nokia N95
  De nieuwe N95, alleen in het zwart leverbaar, is voorzien van een ingebouwde gps-ontvanger. Dit zogenaamde assisted-gps (of a-gps) is een eigen gps-technologie die Nokia in zijn voor navigatie geschikte telefoons wil gaan inbouwen.
 • Nokia N96
  De Nokia N96 is overvloedig voorzien van alle gemakken. Een 5 megapixel camera met Carl Zeiss Tessar-lens, twee LED-flitsers, en autofocus. Verder een lekker ruim 2,8 QVGA beeldscherm, stereo-luidsprekers, een DVB-H televisie-tuner, A2DP Bluetooth, A-GPS, WiFi en HSDPA. En je kunt hem als N-Gage gamecomputerje gebruiken.

Samsung

De Galaxy serie van Samsung heeft het iPhone concept overgenomen en zelfs op een aantal punten verbeterd. De strijd op de Smartphone markt gaat dan nu ook voornamelijk tussen Apple en Samsung.

 • Samsung SGH-C300, Samsung D500, Samsung D600, Samsung D900, Samsung Omnia, Samsung SGH-L310, E900, SGH-G600, G800, M610, SGH-P960, AnyCall Haptic, LadyPhone U600
 • Samsung U900 Soul
  Soul is een lichtgewicht en dun (12,9 mm) mobieltje met razendsnelle HSDPA-verbinding, een 5 megapixel camera met geavanceerde fotofuncties zoals power LED, gezichtsherkenning, beeldstabilisator en Wide Dynamic Range (WDR) voor nog betere foto’s. De functies onder de toetsen passen zich automatisch aan op wat de gebruiker op dat moment aan het doen is.
 • Samsung F480
  De Samsung F480 is voorzien van een 5 megapixel-camera met autofocus, automatische stabilisatie en LED-flitslicht. Je kunt er mee internetten via HSDPA, video’s bewerken op de telefoon zelf, en een FM-radio is aanwezig. Het toestel kenmerkt zich door een relatief groot 2,8 inch TouchWiz aanraakscherm.
 • Samsung S7350
  De Samsung Ultra S S7350 is een stijlvolle slider telefoon. Deze GSM is de opvolger van de Samsung S7330. Zo is het toestel voorzien van een 5 megapixel camera en beschikt het over een MP3 speler en FM radio. Daarnaast heeft de Samsung Ultra S S7350 ook ondersteuning van HSDPA waardoor u op deze GSM zeer snel over het internet kunt surfen. Dankzij GPS met A-GPS kunt u deze Samsung ook gebruiken om mee te navigeren.
 • Samsung C3050
  De Samsung C3050 Black is een slidertelefoon gericht op het entry level segment. Deze GSM beschikt dan ook niet over geavanceerde applicaties en is verkrijgbaar voor een geringe prijs. Samsung heeft de C3050 nog wel voorzien van een MP3 speler en FM radio voor al uw muziek en met de VGA camera kunt u ook alles vastleggen op een foto. Door de Ondersteuning van GPRS behoort mobiel internetten ook tot de mogelijkheden.
 • Samsung Allure S (S5050)
  De Samsung S5050 Allure S is een van de recent geïntroduceerde mobiele telefoons door de Koreaanse fabrikant. De S5050 Allure S is een stijlvolle slider telefoon met goede features. Zo beschikt deze GSM over een 3.2 megapixel camera waarmee u mooie foto’s maakt. Dankzij de EDGE en GPRS ondersteuning kunt ook genieten van mobiel internet. Daarnaast kunt u ook muziek luisteren in de MP3 speler
 • Samsung Omnia II
  Dit toestel valt op als smartphone doordat hij zeer compleet is met zijn uitgebreide multimedia mogelijkheden. De Samsung Omnia II maakt gebruik van ’s werelds grootste AMOLED display, maar liefst 3,7-inch, met als resultaat een grote schakering aan briljante kleuren.
 • Samsung E490
  De Samsung E490 is een design-toestel met een moderne kleurstelling en enorm veel functies. De gekleurde onderdelen kun je ook nog eens aan je outfit aanpassen.
 • Samsung D600 – van gsm naar pc via usb
  Voor iedereen die het nog steeds niet gelukt is om verbinding te maken met PC, volgen hier de instructies die je precies moet opvolgen. Het probleem dat ontstaat als je een USB 1.0 verbinding hebt i.p.v. een USB 2.0 wordt hierdoor opgelost.
 • Samsung Star S5230
  De Samsung Star is een full-touch mobiele telefoon die gebruikt maakt van de Touchwiz gebruikersinterface. Deze interface zagen we al op eerdere touchscreen GSM toestellen en heeft bewezen dat de Samsung full-touch mobiele telefoons ook gebruiksvriendelijk kunnen zijn.
 • Samsung Corby s3650
  De Samsung Corby is een nieuwe touchscreen mobiele telefoon die de populaire Samsung Star moet opvolgen. De Samsung Corby richt zich meer op de jeugd. Er zijn nog twee mobiele telefoons die onder de naam Corby naar buiten worden gebracht. Het gaat hier om de Corby TXT en de Corby Pro. De Samsung Corby is een leuke mobiele telefoon met een vrolijke uitstraling. Dat komt mede door de fashion jackets die Samsung voor de Corby S3650 heeft ontwikkeld. Dit zijn verwisselbare covers aan de achterzijde van het GSM toestel, waarmee u de mobiele telefoon telkens van een nieuw design kunt voorzien. De belangrijkste specificatie van de Samsung Corby is natuurlijk het full-touch display. Met dit touchscreen kunt u de GSM bedienen. Daarnaast maakt de lage prijs de Samsung Corby ook nog eens extra aantrekkelijk voor de doelgroep.
 • Samsung Galaxy S en Galaxy Tab
  De Samsung Galaxy S is de nieuwste mobiele telefoon van Samsung met het Google Android besturingssysteem. De smartphone volgt de Galaxy i7500 op en doet dat met enkele uitstekende specificaties. Tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S werd namelijk duidelijk dat de smartphone heel wat in zijn mars heeft. Wat te denken van het 4 inch grote super amoled display, de snelle 1GHZ processor en een 5 megapixel camera die HD video kan opnemen? Bovendien is de Samsung Galaxy S slechts 9,9 mm dun en ziet de GSM er bovendien erg stijlvol uit.
 • Samsung Galaxy ACE
  De Samsung Galaxy Ace (S5830) is een compacte, stijlvol vormgegeven smartphone, speciaal ontworpen voor mensen met een druk sociaal leven. Het toestel draait op Android en is daarom bijzonder veelzijdig. Deze smartphone heeft de volgende specificaties : Android 2.2, Stijlvol design, 3,5 inch Full touch, Razendsnel internet, 5 megapixel camera
 • Samsung Galaxy Tab
  De tablet Galaxy Tab heeft de mogelijkheid om er ook mee te bellen (dit is niet mogelijk met de Apple iPad). Aan de zijkant zit een slot voor een simkaart. Hoewel je bij een Tablet PC niet direct meer met een telefoon van doen hebt, kun je dus ook ringtonees downloaden voor je Tablet computer/telefoon.

Sony Ericsson

 • Xperia X1
  Voor Sony Ericsson is de Xperia X1 het eerste toestel met Windows Mobile – tot voor kort draaiden de smartphones uit de P-serie op UIQ, een Symbian-variant. De Xperia heeft nog steeds een afwijkende look & feel: door softwarematige panels kun je het openingsvenster van de telefoon naar believen aanpassen. Vergelijk het maar met een ander dashboard voor je auto. Met een druk op de aparte Panels-knop verander je de telefoon in een radio, een zoekscherm of een Today-scherm à la Outlook. De multimediabrowser (bladeren door foto’s en video’s) lijkt sprekend op de menu’s van de PSP en PlayStation 3. De panels kunnen (door ontwikkelaars) ook zelf ontworpen worden.
 • Sony Ericsson W395
  De Sony Ericsson W395 is een slanke, entry-level slider met 2 megapixel camera en ondersteuning voor motion gaming, bekend van de Sony Ericsson F305. De W395 is tevens uitgerust met speciale bedieningstoetsen voor muziek, een 1GB geheugenkaart en een FM-radio zodat je op de hoogte blijven van de nieuwste hits. Het populaire TrackID van Sony Ericsson helpt je om dat ene nummer te vinden, zelfs als je niet op de naam kunt komen, en PlayNow arena biedt een volledig pakket mobiel entertainment dat je op je telefoon kunt downloaden, variërend van de laatste muziektracks, games, unieke thema’s en achtergronden tot speciaal ontworpen ringtones. De Sony Ericsson W395 is beschikbaar in de kleuren Dusky Grey en Blush Titanium.
 • Sony Ericsson Aino
  De Sony Ericsson Aino biedt een mooi groot 3 inch touch screen als de telefoon is ingeklapt én een volledig functioneel uitschuifbaar toetsenbord. Daardoor blijft de Aino ideaal voor bellen en sms-en, terwijl hij ook de meeste complete entertainment ervaring biedt. De Sony Ericsson Aino is de eerste telefoon die direct aan de Play Station 3 kan worden gekoppeld door het nieuwe Remote Play programma. De specificaties bevatten ook een 8.1 megapixel camera met krachtige mogelijkheden. Video-opnamen zijn mogelijk in VGA kwaliteit met 30 fps. Met Media Home kun je je mediabestanden draadloos en automatisch van pc naar telefoon overbrengen via Media Go en Wi-Fi.