This website is using cookies
×
Duurzaam

Koop een regenton en verzamel regenwater. Dit regenwater uit de regenton kun je voor veel toepassingen gebruiken zoals de planten watergeven, autowassen of schoonmaken.

Met het kopen van een regenton bespaar je ook nog eens op drinkwater wat weer goed is voor de waterrekening en het milieu.

Erger jij je ook aan al het zwerfafval in de bermen langs de wegen ?

Litterati is een leuke manier om zwerfafval in te zamelen en te registreren. Gebruik hiervoor de Litterati app op je telefoon.

Een regenton plaatsen en aansluiten zorgt er voor dat je regenwater kunt opslaan. Dit regenwater kan voor veel toepassingen gebruikt kan worden zoals de tuin, autowassen of schoonmaken.

Door het gebruik van regenwater uit een regenton bespaar je ook nog eens op drinkwater wat weer goed is voor de waterrekening en het milieu.

Per persoon gebruiken we heel wat water per dag. Bijvoorbeeld 33 liter water om het toilet door te spoelen of 51 liter water om te douchen.
Door bewust om te gaan met dit dit waterverbruik, en daarmee het verbruik te verminderen, kun je veel besparen.
Verspilling van drinkwater is zonde van het geld maar zeker ook van het milieu.
Daarom geven we hier een aantal tips om op het waterverbruik van drinkwater te besparen.

Halogeen vervangen door LED bespaart veel energie en geld.

De huidige LED verlichting doet niet meer onder voor de conventionele gloeilamp, spaarlamp of halogeen verlichting.
Halogeenlampen vervangen door LED is vaak heel eenvoudig zonder extra kosten.

De energiezuinige LED verlichting is aan een enorme opmars bezig.
Gloeilampen en halogeenlampen worden vervangen door LED varianten. Nadeel van de huidige LED lampen is nog wel dat niet al deze lampen dimbaar zijn.

De kosten voor energie (stroom en gas), lopen de laatste jaren steeds meer op. De energietarieven worden ieder half jaar bijgesteld, maar de trend voor de komende jaren is oplopende energieprijzen.

Bezuinigen op de energieuitgaven is rendabel en soms met eenvoudige middelen te realiseren zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het woongenot.

Door de stijgende energieprijzen en de milieubewuste huiseigenaren, is het isoleren van de woning de laatste jaren enorm toegenomen.

Bij huizen die gebouwd zijn voor 1980 was isolatie geen vereiste, en werd daarom ook zelden toegepast.
Het isoleren van deze woningen levert dan ook, ten opzichte van de investering, een hoog rendement op.

De eenvoudige isolatieklussen kunnen best door een handige klusser uitgevoerd worden.
Maar voor de grote klussen zoals spouwmuur- en vloerisolatie is het vaak toch verstandig om een professioneel bedrijf in de arm te nemen.

×

TOP