Als je wilt overstappen van koken op Gas naar koken op Inductie, heb je soms ook nieuwe pannen nodig. Niet iedere pan is geschikt voor koken op inductie.

Wat is inductie koken

We zijn al jaren gewend om te koken op gas, maar je ziet steeds meer keukens waar gekookt wordt op elektriciteit. De meest gebruikte methoden hierbij zijn keramisch koken en inductie koken.

Met inductie kook je door middel van magnetisme. Wanneer je een pan met een magnetiseerbaar grondvlak op de kookplaat zet, wordt een magnetisch veld opgewekt. Het resultaat is dat de kookbodem niet warm wordt, maar de inhoud van je pan natuurlijk wel.

Pannen geschikt voor inductie

Alle pannen met een ijzeren bodem die reageert op magnetisme is geschikt voor inductie koken. Ook pannen die gebruikt zijn op gas kunnen eventueel gebruikt worden op de inductieplaat. Afstanden tot maximaal 3 cm tussen de kookplaat en de panbodem zijn toegestaan. Dus een bodem die een paar milimeter afwijkt is geen enkel probleem.

Nieuwe pannen voor Inductie

Wil je nieuwe pannen kopen voor koken op Inductie? Neem dan een pannenset van een degelijk merk zoals Tefal pannen.

Wokken op inductie

Op een gaskookplaat heb je voor het wokken een wokbrander die extra vermogen heeft om de wok rondom goed te verwarmen. Bij wokken op inductie heb je deze mogelijkheid niet. Er zijn daarom een aantal mogelijkheden om te wokken met een wokpan op inductie.

  • Wokpan met platte bodem.
    Deze wokpan heeft een relatief groot oppervlak die daarmee voldoende warmteoverdracht heeft om te kunnen wokken op inductie.
  • Inductieplaat met ingebouwde wok
  • Wokpan met inductiering
    De inductiering onder de Wokpan zorgt voor een verbeterde warmteoverdracht.